Wijnwinkelverkiezing 2013: de finalisten bekend - Perswijn
Nieuws

Wijnwinkelverkiezing 2013: de finalisten bekend

Bij welke wijnwinkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? U heeft massaal gestemd en de finalisten zijn bekend.


Ook dit jaar neemt Perswijn samen met de wijnconsument de Nederlandse wijnwinkels onder de loep om te bepalen wie de titels ‘Wijnwinkel van het Jaar 2013’ en ‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2013’ mogen dragen.

De lezers van Perswijn, de bezoekers van onze website en de winkeliers konden in beide categorieën winkels nomineren. Na de nominatieronde volgde de stemronde, die sloot op 9 september. Tijdens deze ronde kon iedereen één keer stemmen op zijn of haar favoriete winkel en/of wijnwebwinkel. Met bijna 3.700 stemmen op de reguliere winkels en ruim 8.300 stemmen op de webwinkels, is er meer dan 12.000 keer gestemd op de genomineerden!

Uit beide verkiezingen is een top tien naar voren gekomen, die zich de finalisten mogen noemen:

‘Wijnwinkel van het Jaar 2013’

Vojacek

Gastrovino Griffioen wijnkoperij

Wijnhandel Oranje

Chateautjes

Marius 'jouw wijnvriend'

Heeren van de Wijn Veenendaal

By the Grape winery

Wijnkoperij Henri Bloem Amstelveen

Wijnboetiek Het Gouden Glas

Sauter Wijnen Maastricht

‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2013’

wijnvoordeel.nl

flesjewijn.com

ic-wines.nl

wijnadvies.nl

wijnenvanoranje.nl

monega.nl

astridentherese.nl

bythegrape.com

dewijntherapeut.nl

grapy.nl

Jury

Deze (web)winkels zullen bezocht en beoordeeld worden door twee onafhankelijke, kundige vakjury’s. Deze zullen de winkels onderwerpen aan een nauwkeurig onderzoek en vragen de winkeliers om aanvullend cijfer- en documentatiemateriaal. De jury’s bestaan dit jaar uit:

Wijnwinkelverkiezing:

  • Ronald de Groot (juryvoorzitter), hoofdredacteur Perswijn
  • Harold Hamersma, wijnschrijver en -publicist
  • Ellen Dekkers, wijnschrijfster
  • Erik Hemmes, retailspecialist en category management consultant
  • Bert van Beek, eigenaar Mondovino – winnaar 2012


Wijnwebwinkelverkiezing:

  • Sjoerd de Groot (juryvoorzitter), hoofdredacteur website Perswijn
  • Ronald de Groot, hoofdredacteur Perswijn
  • Lars Daniëls MV, redacteur Perswijn en website Perswijn
  • Cor Molenaar, online marketing specialist
  • Wieger Waardenburg, XpertMarketing, online marketing specialist
  • Huib Edixhoven, Vindict.nl – winnaar 2012

Deze vakjury’s bepalen uiteindelijk welke winkels worden uitgeroepen tot ‘Wijnwinkel van het Jaar 2013’ en ‘Wijnwebwinkel van het Jaar 2013’. De bekendmaking en feestelijke huldiging vinden plaats tijdens de Perswijn Winterproeverij op 21 oktober in Wassenaar.

Prijzen

De winnende wijnwinkels krijgen een trofee en oorkonde én worden in het zonnetje gezet met een mooie reportage in Perswijn. Daarnaast biedt Wines of South Africa (WOSA) dit jaar de winnende wijnwinkel een reis naar Zuid-Afrika aan. De reis zal plaatsvinden tijdens de oogst, begin 2013. WOSA draagt dan de kosten voor vlucht, verblijf en eten gedurende 1 week. De andere top 5 winkels winnen een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij in hun winkel voor een groep klanten van maximaal 30 personen op hun eigen locatie. WOSA zorgt voor de presentatie en de wijnen.

De wijnwebwinkel die wint krijgt de waarde van die reis in on- en offline reclamebudget bij Perswijn als cadeau.

Over WOSA


Wines of South Africa (WOSA) is een non-profit organisatie die alle Zuid-Afrikaanse wijnproducenten die hun producten exporteren vertegenwoordigt. WOSA bestaat sinds 1990 in zijn huidige vorm en beschikt over een database van meer dan 500 exporterende bedrijven, inclusief alle belangrijke Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. WOSA is een zelfstandig bedrijf dat op geen enkele manier zakelijke belangen heeft bij een producent of enig ander commercieel bedrijf. WOSA is tevens niet gelieerd aan een overheidsinstantie of ministerie, maar wordt erkend door de Zuid-Afrikaanse regering als officieel exportadviseur. Kijk voor meer informatie op www.wosa.nl

Reageer op dit item

nl Nederlands