Domaine des Cassagnoles, Éclat de sauvignon 2010, Côtes de Gascogne - Perswijn
Wijn van de week

Domaine des Cassagnoles, Éclat de sauvignon 2010, Côtes de Gascogne

Gascogne staat bekend om zijn lokale druiven, met colombard als de bekendste. Maar er wordt ook meer en meer sauvignon blanc aangeplant – een beetje in navolging van het naburige Bordeaux, dat met de sauvignon veel succes heeft.
Het klimaat is hier ook iets koeler dan in Bordeaux, zodat de sauvignon hier heerlijk fris en elegant blijft, maar ten opzichte van de Loire altijd nog in een rijpe stijl. Domaine des Cassagnoles is een typisch huis voor deze streek. Vanouds is het een armagnac-huis, gelegen in het hart van het gebied waar dit mooie destillaat wordt gemaakt. De aanplant voor wit bestaat dan ook voornamelijk uit colombard (32 hectare), de druif voor armagnac, maar toch ook nog 8 hectare sauvignon blanc.

Daar wordt een spetterende wijn van gemaakt, niet voor niets Eclat genoemd, die zelfs na een jaartje rijping nog lekker is, met veel rijkdom, honing, abrikoos, aangename lengte, rozemarijn, sinaasappel, gul.

Van Eyck Wijnkelders, € 6,50

Reageer op dit item