Louis Kat heeft dit voorjaar afscheid genomen van Wijnkoperij Okhuysen, het bedrijf waar hij in 1962 als twintigjarige zijn carrière als wijnhandelaar begon en waarvan hij sinds 1976 directeur-eigenaar is geweest.Tekst en fotografie: René van Heusden
Een afscheid dat in wijnland bepaald niet onopgemerkt voorbijgegaan is, want Kat is een man die respect afdwingt. Met een select aantal genodigden vierde hij zijn afscheid in maart met een uitzonderlijk déjeuner dégustatoire in restaurant De Zwethheul met gerechten van Cees Helder en Mario Ridder en een rijke selectie Hermitage van Domaine Chave, in het bijzijn van vader en zoon Chave zelf. Een verslag hiervan was te lezen in Perswijn nr. 3.
Misschien ook iets voor u
Van Prälat tot Pofadder
Over de etymologie van wijngaardnamen Wijngaarden dragen vaak namen en soms zijn deze prachtig. Van oudsher was het normaal en...
Wijnbreinbrekers – Huglin-index
De Huglin-index (HI) is een warmte-index, ontwikkeld door Pierre Huglin, speciaal voor de wijnbouw. Alsacien Huglin presenteerde deze in zijn...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...
Silvaner/Sylvaner – geluk bij een ongeluk
De afgelopen vijftig jaar is er veel veranderd in de wijnwereld. Qua druivenrassen zijn er duidelijke winnaars, maar ook verliezers....
Qvevri, anfore, tinajas en talhas
Qvevri of kvevri zijn aardwerken kruiken die van oorsprong uit Georgië stammen (in het Georgisch: ქვევრი). Na het vormen en...
Wijnbreinbrekers: Mycorrhiza
Mycorrhiza is een vorm van symbiose tussen bodemschimmels en de wortels van planten, ook druivenplanten, waarbij wederzijds voedsel wordt uitgewisseld....