Louis Kat heeft dit voorjaar afscheid genomen van Wijnkoperij Okhuysen, het bedrijf waar hij in 1962 als twintigjarige zijn carrière als wijnhandelaar begon en waarvan hij sinds 1976 directeur-eigenaar is geweest.Tekst en fotografie: René van Heusden
Een afscheid dat in wijnland bepaald niet onopgemerkt voorbijgegaan is, want Kat is een man die respect afdwingt. Met een select aantal genodigden vierde hij zijn afscheid in maart met een uitzonderlijk déjeuner dégustatoire in restaurant De Zwethheul met gerechten van Cees Helder en Mario Ridder en een rijke selectie Hermitage van Domaine Chave, in het bijzijn van vader en zoon Chave zelf. Een verslag hiervan was te lezen in Perswijn nr. 3.
Misschien ook iets voor u
Borrelpraat – aperitivo bitter en amaro
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: aperitivo bitter en amaro Door...
Champagne boeit, meer dan ooit
Op 29 september aanstaande staat PERSWIJN Tour de Champagne weer op de agenda van vele wijnliefhebbers. Dat is altijd een...
Borrelpraat – frizzante
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: frizzante Italianen zijn...
Louis Jadot 2022 – Mooie wijnen uit een extreem jaar
Maison Louis Jadot Maison Louis Jadot is een van de grote huizen van de Bourgogne. De producteur-négociant is gevestigd in...
Wijnbreinbrekers – Hele trossen
Het vergisten van hele trossen wordt steeds populairder, zowel voor witte wijnen als voor rosé en rode wijnen. De aspecten...
De klasse van kalk
Wat zou de wijnwereld zijn zonder kalkbodems? tekst en foto’s: Lars Daniëls In Europa komen zoveel van de beste wijnen...