Domaine de la Renaudie, Quintessence 2009, Touraine (côt/cabernet) - Perswijn
Wijn van de week

Domaine de la Renaudie, Quintessence 2009, Touraine (côt/cabernet)

Een groot deel van de wijnen van Touraine worden gemaakt aan de oevers van de Cher, een zijrivier van de Loire. Dit is een heuvelachtige, fraaie streek, waarin de sauvignon blanc heer en meester lijkt.
Maar het steeds warmere klimaat nodigt ook uit om andere druiven te proberen, hoewel je daar bepaald dapper voor moet zijn. Een van de druiven die we hier –en ook elders in de Loirestreek- zien opduiken is de côt, Loire-taal voor de malbec. Dat juist deze druif het hier goed doet, is niet zo vreemd. De malbec is gebaat bij een mooi, lang najaar, waarin hij mooi rustig kan rijpen. En het najaar is hier vaak mild en zonnig. De wijngaarden van het domein, 25 hectare, staan aangeplant op de linkeroever van de Cher, op het ‘terroir de Chenonceaux’. Omdat wordt gewerkt met respect voor de omgeving is het domein gecertificeerd in het kader van Terra Vitis, op basis van agriculture raisonnée. Voor de twee druiven was de warme en droge jaargang 2009 zonder meer ideaal. Een onverwacht genoegen om in dit deel van de Touraine zo’n krachtige bewaarwijn tegen te komen voor deze vriendelijke prijs.

Hij is nog jeugdig, met fruit en sap, kersen en bramen, fijn cabernet, elegantie, goede zuren en wat tannines na.

Wijnhandel Léon Colaris, € 9,50

Reageer op dit item