Livon, MandiTocai 2010, Friulano, Collio - Perswijn
Wijn van de week

Livon, MandiTocai 2010, Friulano, Collio

Voor de standhouders op ‘Grootse Wijnen, Kleine Importeurs’ was deze proeverij bij uitstek een goed moment om bestaande en nieuwe klanten kennis te laten maken met de producenten van de wijnen die ze vertegenwoordigen. Zo was Christiaan Patrizi van het wijnhuis Livon aanwezig om de wijnen van zijn domein extra toe te lichten.
Livon is een jong familiebedrijf dat in 1964 is opgericht door Dorino Livon. In de jaren tachtig kwamen zijn twee zonen, Valneo en Tonino in het bedrijf. Het bedrijf is inmiddels uitegroeid tot een bedrijf dat wijn maakt van 200 hectare wijngaarden in Friuli, Toscane en Umbrië. Voor ‘Grootse Wijnen, Kleine Importeurs’ stonden de wijnen op tafel uit het gebied waar het allemaal begon: Friuli.

Christiaan Patrizi maakte van de Taste & Talk-sessie op het evenement gebruik om een nieuwe wijn te lanceren: Livon, MandiTocai 2010, Friulano, Collio. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Tocai Friulano van 40 jaar oude stokken. De helft van de druiven krijgt acht maanden rijping op Hongaars eiken. Het hout blijft mooi op de achtergrond in deze gulle, rijke wijn met een prachtig goudgele geur.

In de geur wat perzik en honing, in de smaak is hij mooi rijk, lekker stevig, rijp en gul, met aangenaam rijp wit fruit, witte peper, amandel, en een aangename lengte.

Vino & Vetro, € 22,40

Reageer op dit item