Nederlandse wijnmaker bekroond met zijn 9e Internationale Wine Award - Perswijn
Nieuws

Nederlandse wijnmaker bekroond met zijn 9e Internationale Wine Award

Nederlandse wijnmaker, Charles Wijnen (what's in the name), is nu 6 jaar in het bijzondere gebied actief als wijnproducent en heeft recent zijn 9e international World Award binnengesleept.
Hij is bekroond met 6 Decanter World Wine Awards en recentelijk met 3 International China Awards van zijn bijzondere Mas Gran Montsant: 2 gouden medailles en 1 Highly Commended Awards uit China.

De International China Awards maken deel uit van het prestigieuze en 's werelds grootste wijnconcours ter wereld. Het concours staat bekend om zijn strenge beoordelingen en is het meest gezaghebbende bron van aanbevelingen van wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Als je hier een onderscheiding krijgt, dan heb je iets bereikt om echt trots op te zijn, aldus John Radford De internationale Spaanse wijnspecialist. In totaal worden er 15.000 verschillende wijnen geproefd.

Charles' wijnstokken zijn geplant vanaf 1939. De verzorging van de wijngaard is traditioneel en hij gebruikt geen extra meststoffen. Om de gewassen gezond te houden, gebruikt hij ecologisch-biologisch verantwoorde middelen, welke zijn toegelaten door de EG. Hij is o.a. actief in China met zijn Mas Gran wijnen en is nog zoekende naar goede Nederlandse topimporteur voor het horeca kanaal die een langdurige basis wil opbouwen.

Reageer op dit item