Balma Venitia, Les Dentelles de Verlaine 2010, Vacqueyras - Perswijn
Wijn van de week

Balma Venitia, Les Dentelles de Verlaine 2010, Vacqueyras

En dan weer even iets heel anders: een coöperatiewijn. Niet zo gek dat hier aan te treffen, want in de zuidelijke Rhône zitten natuurlijk heel veel kleine wijnboeren, die zonder de coöperatie niet gemakkelijk zouden overleven.
De cave van Beaumes de Venise, die ook de naam Vignerons des Dentelles gebruikt, is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de wijnen van het gelijknamige dorp. In 2005 werd de lobby voor de status van cru voor de rode wijnen met succes bekroond. Maar deze cave maakt uiteraard ook wijnen uit naburige dorpen. Want veel wijnboeren hebben door vererving of huwelijk wijngaarden in meer dorpen liggen. De wijndorpen Beaumes de Venise en Vacqueras liggen aan de voet van de bijzondere bergkam, de Dentelles de Montmirail, de eerste aan de zuidkant, de tweede naar het westen.

Dit is heerlijke jonge Vacqueyras, om direct te drinken, en extreem betaalbaar. Een mix van grenache en syrah met een ietsje mourvèdre en cinsaut. Een geur met zoet fruit, drop en peperigheid, de smaak is zwoel en warm, intens en smaakvol.

Plus, € 7,99

Reageer op dit item