Nieuws

Debutant Clos de Trias tijdens Grootse Wijnen in Aalsmeerderbrug officieel gelanceerd

De Ventoux is (evenals de Luberon) enorm in ontwikkeling. Kleine zelfstandige boeren die niet langer de gemakkelijke weg naar de coöperatie volgen maar hun nek uit steken, nemen in aantal aanzienlijk toe.
En daarmee de kwaliteit van de wijnen. Rhône Value Wines breekt graag een lans voor dit soort producenten uit een van de buitengebieden (en daardoor minder gewaardeerd) van de Rhône.

Vorig jaar lanceerde deze gespecialiseerde wijnimporteur met veel succes Saint Jean du Barroux op de Nederlandse markt. Dit jaar valt de beurt aan Clos de Trias. Eigenaar Eve Bakke, een blonde Noor van ruim 2 meter, met 14 jaar Californische wijnervaring, produceerde in 2007 zijn eerst oogst op dit 19 hectare grote domein. Bakke is groot voorstander van duurzame wijnbouw en werkt biodynamisch. Zonder Eco-certificering (of

equivalent), want deze man laat zich nu eenmaal niet graag in een keurslijf duwen. Zoals de natuur, aldus Bakke.

De wijnbouw heeft naar zijn mening een enorme ontwikkeling voor de boeg, met belangrijkste aandachtspunt de blijvende effecten van de ‘global warming’. Ondanks dat de Clos de Trias wijngaarden op de noordhelling van de Dentelles zijn gesitueerd, vraagt het natuurlijk hoge alcoholpercentage ook hier aandacht. Bakke tracht dat onder andere te beïnvloeden door de groeicyclus van de druivenstokken te verleggen. Latere snoei, bloei en dus oogst heeft hem de afgelopen drie jaar ruim een maand tijdwinst en circa een 0,5% alcoholverlaging opgeleverd.

Een interessant concept dat Bakke als enige voorstaat, en waar hij vol passie en overtuiging over praat.

Tijdens het jaarlijkse Grootse Wijnen-evenement in Aalsmeerderbrug worden de wijnen van Clos de Trias officieel geïntroduceerd in Nederland. Even Bakke is daar uiteraard zelf bij aanwezig. In de speciale Talk and Taste sessie rond Clos de Trias laat hij zijn wijnen (Clos de Trias blanc 2008; Clos de Trias rouge 2008, Clos de Trias Vieilles Vignes 2007 en de topcuvée Clos de Trias Pied Pocher 2007) proeven en maakt hij geïnteresseerde wijnliefhebbers deelgenoot van zijn denkwijze over duurzame en terroirgetrouwe wijnbouw. De resterende tijd

is hij rondom de proeftafel van Rhône Value Wines te vinden.

Even Bakke over zijn wijnen: “The wines of Clos de Trias are clear, alive and conversational. They are lush with a backbone, intense with style, rich with freshness“.

Voor nadere informatie kunt u terecht op www.rhonevaluewines.eu/proeven/proeverijen/ of op de website van Perswijn (www.grootsewijnen.nl), de organisator van dit evenement in samenwerking met de vereniging van Kleine Wijnimporteurs.

Grootse Wijnen vindt plaats op zondag 15 april (particulieren) en maandag 16 april (professional) tussen 12.00-17.30 uur in de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Klik hier voor informatie en kaarten.

Nadere inlichtingen bij:

Rhône Value Wines

Marga van Winsen

E: contact@rhonevaluewines.eu

T: 06 53 60 46 87

Reageer op dit item