Familia Schroeder, Malbec Saurus 2008, Argentina - Perswijn
Wijn van de week

Familia Schroeder, Malbec Saurus 2008, Argentina

Bij Patagonië denk je snel aan ijsbergen, die rond het ijskoude Vuurland drijven, en pinguïns die genieten van al dat ijs. Maar Patagonië als regio beslaat het hele zuidelijke deel van Argentinië. Dus als een bedrijf zijn stokken aanplant in Patagonië, is dat een ruim begrip.
De Familia Schroeder is een van de pioniers in deze streek. Hun bedrijf bevindt zich in het noordelijke deel van Patagonië, in de provincie Neuquén. Die provincie grenst direct aan de provincie Mendoza, waar de meeste Argentijnse wijngaarden liggen. Maar goed, op een Argentijnse schaal is dat nog altijd bijna 800 kilometer naar het zuiden. Mendoza ligt op 32 graden zuiderbreedte, Neuquén op de 39e breedtegraad. Op Europese schaal ligt Neuquen op de breedte van Valencia en Mendoza zo’n beetje ten zuiden van Casablanca. Dus om het klimaat in dit deel van Argentinië ‘koel’ te noemen, gaat wat ver. Koeler dan in Mendoza zal het wel zijn…

Deze Malbec is in elk geval net zo intens als zijn broertjes uit Mendoza: vlezig, met bosvruchten, pruimen, krachtig en vol in de smaak, lekker warm, een tikje zwoel zelfs.

Sauter, € 7,25

Reageer op dit item