PROEF CHAMPAGNE & SPRANKELEND 2011Zondag 20 november 2011 Kurhaus ScheveningenProeverij van champagne en mousserende wijnen uit de hele wereld!Zondag 20 november vormt het Kurhaus in Scheveningen het decor voor de negende editie van Proef Champagne & Sprankelend. Op deze proeverij zijn meer dan 100 bijzondere champagnes en mousserende wijnen te proeven. Het Kurhaus is de plek waar het ooit allemaal begon; de negende editie van dit exclusieve evenement wordt gehouden op dezelfde plek waar de eerste editie werd georganiseerd. Nederlanders hebben mousserende wijnen inmiddels omarmt. De consumptie van mousserende wijnen steeg de afgelopen jaren ongeveer 50%. De champagneconsumptie steeg minder snel. Vorig jaar was zelfs een daling te noteren. Dit in tegenstelling van de rest van de wereld. Op Proef Champagne & Sprankelend kunnen liefhebbers of geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis maken met diverse mousserende wijnen uit Spanje, Frankrijk, Italië ect. en natuurlijk met veel champagnehuizen.Proef Champagne & Sprankelend, 20 november 2011, Kurhaus ScheveningenKaarten kosten ? 39,50 en zijn verkrijgbaar via www.perswijn.nl/evenementenGegevens : Datum: zondag 20 november 2011 Tijd: 12.00 uur – 17.30 uurLokatie: Steigenberger Kurhaus Hotel, Gevers Deynootplein 30, 2508 GR Den HaagBereikbaarheid OV: Den Haag CS + tram 9. Bezoekers: 80% Consument, 25% vak. Doelgroep. 25+ man/vrouw. Hoog opgeleid 80% HBO, WO. Welstandsklasse A,B. Aantal bezoekers: 500-700 Masterclasses: Diverse Wedstrijd: Beste Champagne Brut, Beste Mousserende Wijn.
Misschien ook iets voor u
Wijnbreinbrekers – Deficit irrigation
Deficit irrigation is een Engelse verzamelterm voor diverse manieren van irrigatie, waarbij de druivenplanten net genoeg water krijgen om gezond...
Barolo 2021, Barbaresco en Roero 2022
Onlangs kwamen de nieuwe jaargangen van Roero, Barbaresco en Barolo uit. 2022 was klimatologisch een uitdagend jaar en dat proef...
Er zit leven in Crozes-Hermitage
De grootste appellation van de noordelijke Rhône is opmerkelijk gevarieerd en dynamisch. Crozes-Hermitage doet zijn wel klinkende naam eer aan,...
Voorwoord PERSWIJN #2 2025
PERSWIJN #2 met supplement Neusiedlersee komt uit op 10 maart 2025. Het supplement over biodiversity hotspot Neusiedlersee geeft veel achtergrondinformatie...
PERSWIJN #2 met supplement Neusiedlersee komt uit op 10 maart 2025
Het supplement over biodiversity hotspot Neusiedlersee geeft veel achtergrondinformatie over dit prachtige Oostenrijkse natuur- en cultuurgebied en uiteraard vele proefnotities...
Overpeinzingen: Champagne botst met Vin de France
In de wijnlanden van de Europese Unie zijn tegenwoordig veel regels over werkwijzen en herkomstbenamingen onderworpen aan Europese regels. In...