Sardus Pater, Is Solus 2007, Carignano del Sulcis - Perswijn
Wijn van de week

Sardus Pater, Is Solus 2007, Carignano del Sulcis

Voor onze proeverij voor het thema ‘Klassiek Europa’ bleven de bijzondere wijnen binnenstromen, eerlijk gezegd heel wat meer dan we hadden verwacht. Italië was goed vertegenwoordigd, onder andere met een bijzonder lekkere wijnen van het eiland Sardinië, zoals deze Carignano del Sulcis.

sardus_pater_250
Voor onze proeverij voor het thema ‘Klassiek Europa’ bleven de bijzondere wijnen binnenstromen, eerlijk gezegd heel wat meer dan we hadden verwacht. Italië was goed vertegenwoordigd, onder andere met een bijzonder lekkere wijnen van het eiland Sardinië, zoals deze Carignano del Sulcis. Deze wijn wordt gemaakt van de carignan-druif (minimaal 85%), een druif die we vinden in talloze wijngebieden rond de Middellandse Zee, en die heerlijke soepele wijnen kan opleveren. De carignano in dit deel van Sardinië heeft een historische achtergrond, en de stokken staan hier zelfs aangeplant zonder onderstok, zoals in de tijd voor de uitbraak van de phylloxera. Kenners menen dat dit wijnen oplevert die meer uniek en uitgesproken van smaak zijn. Deze Is Solus wordt gemaakt van druiven van liefst 70 jaar oude stokken, met zeer lage opbrengsten, van niet meer dan zo’n 35 hectoliter per hectare.

Niet zo gek dat het een mooie wijn oplevert, met heerlijk chocola en kruiden, gepolijst in de smaak, met confiture en kersen, romig, een pepertje, spannend.

 

Silletti, categorie 3

Reageer op dit item