Le Haut Païs, Merlot 2010, Vin de Pays du Périgord - Perswijn
Wijn van de week

Le Haut Païs, Merlot 2010, Vin de Pays du Périgord

Tussen alle appellationwijnen die we proefden voor onze proeverij van de rode wijnen uit Zuidwest-Frankrijk, kwamen we ook een aantal ‘landwijnen’ tegen. Zoals deze uit de Bergerac-streek, een wijn gemaakt door een grote coöperatie met maar liefst 700 leden

le_haut_250.jpg
Tussen alle appellationwijnen die we proefden voor onze proeverij van de rode wijnen uit Zuidwest-Frankrijk, kwamen we ook een aantal ‘landwijnen’ tegen. Zoals deze uit de Bergerac-streek, een wijn gemaakt door een grote coöperatie met maar liefst 700 leden. Les Vins Fins du Périgord is een dynamische coöperatie, die naar eigen zeggen streeft naar het maken van wijnen die veel kwaliteit voor hun geld bieden. Daarin is men hier in elk geval prima in geslaagd. Het is een fruitige merlot, gemaakt zonder enige vorm van houtrijping, en uiteraard om lekker jong te drinken -en niet te warm natuurlijk. Waarom het ‘slechts’ vin de pays is, vermeldt het verhaal niet. Mogelijk zijn er druiven afkomstig van wijngaarden van buiten de appellation Bergerac.

Dit is helemaal wat je verwacht van een fruitige stijl merlot, aangenaam, soepel en zacht, romig, met een klein pepertje, zwoel en verleidelijk, met zachte tannines na.

Boomsma, € 5,50

Reageer op dit item