Nieuwe stijl - Perswijn
Nieuws

Nieuwe stijl

De tijd was rijp voor een nieuwe stijl, dus Perswijn heeft een flinke make-over gekregen. Vanaf het komende nummer (Perswijn nr. 4) zal de opmaak verbeterd zijn, het lettertype aangepast, en de lay-out van de pagina’s overzichtelijker.

cover_PW4.jpg
De tijd was rijp voor een nieuwe stijl, dus Perswijn heeft een flinke make-over gekregen. Vanaf het komende nummer (Perswijn nr. 4) zal de opmaak verbeterd zijn, het lettertype aangepast, en de lay-out van de pagina’s overzichtelijker. De inhoud blijft hetzelfde, hoewel we natuurlijk altijd op zoek blijven naar de mooiste wijnen en de beste manieren om deze voor het voetlicht te brengen.

Verder in dit nummer van Perswijn:

Daar zit een luchtje aan

Benzine, rozen, zwarte thee en zelfs kattenpis; het zijn allemaal geuren die je in wijn kunt herkennen. Waar komen die luchtjes precies vandaan? In een serie van drie artikelen gaat Lars Daniëls op jacht naar wijnaroma’s en hun herkomst. Deel 2: de secundaire aroma’s.

Steeds completer, steeds complexer: wijnland Chili

In maart van dit jaar bezocht René van Heusden een groot aantal wijnbedrijven in diverse regio’s van Chili, met tussendoor een uitstapje naar het Argentijnse Mendoza. Hierover konden we al lezen op deze website. Conclusie: Chili is een veel complexer wijnland dan het soms lijkt.

Meer alcohol in wijn; probleem of niet?

Meer suiker in de druiven, meer alcohol in de wijn: Wat doe je eraan? Het alcoholpercentage van wijn wordt steeds hoger – uiteraard met gevolgen voor de stijl van de wijn. Wereldwijd ontsnapt geen enkel productiegebied aan deze trend. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zonder dat duidelijk is welke de grootste rol speelt. Oplossingen bestaan, maar zijn niet altijd gemakkelijk in praktijk te brengen.

En nog veel meer!

Perswijn nummer 4 – nieuwe stijl – ligt vanaf 16 juni in de winkel.

Reageer op dit item

nl Nederlands