Lello Rosé 2010, Douro - Perswijn
Wijn van de week

Lello Rosé 2010, Douro

Deze rosé begint een beetje te lijken op Heintje Davids: hij komt steeds weer terug in deze kolommen. Misschien dat daarom de prijs iets is gestegen… Maar we kunnen het niet anders draaien of keren, dit blijft een meer dan heerlijke rosé voor een bescheiden prijs.

douro_ros__.JPG
Deze rosé begint een beetje te lijken op Heintje Davids: hij komt steeds weer terug in deze kolommen. Misschien dat daarom de prijs iets is gestegen… Maar we kunnen het niet anders draaien of keren, dit blijft een meer dan heerlijke rosé voor een bescheiden prijs. De jaargang 2010 presenteert zich als fris en spannend, zoals veel wijnen uit dit goede jaar. Geen wonder, met aan de basis de krachtige druiven die ‘normaal’ ook voor port worden gebruikt: touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en tinta barroca. Een klein beetje houtrijping voor een deel van de wijn geeft ‘m nog wat extra kracht en complexiteit.

Een heerlijk glas rosé, hij spettert uit het glas, met aardbeien en kersen, fruit en sap in de smaak, waarin de spanning komt van een bitter en goede zuren.

Flor del Vino, € 5,99

Reageer op dit item