Grootse Wijnen van Kleine Wijnimporteurs: dit weekend! - Perswijn
Nieuws

Grootse Wijnen van Kleine Wijnimporteurs: dit weekend!

Dit weekend vindt in Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug de tweede editie plaats van de proeverij Grootse Wijnen van Kleine Wijnimporteurs. De Telegraaf noemde het al een unieke proeverij, vanwege het bijzondere karakter van de kleine importeursbedrijven.

Grote_wijnen_2.jpg
Dit weekend vindt in Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug de tweede editie plaats van de proeverij Grootse Wijnen van Kleine Wijnimporteurs. De Telegraaf noemde het al een unieke proeverij, vanwege het bijzondere karakter van de kleine importeursbedrijven. De hoeveelheid persoonlijke service die deze importeurs kunnen leveren en de uniciteit van de wijnen worden groter naarmate de schaal waarop de KWI’s opereren klein blijven. Vijf redenen waarom u dit evenement niet mag missen:

1. De bereikbaarheid van het evenement is vergroot door middel van het inzetten van een pendelbus, die speciaal voor de bezoekers van de proeverij zal rijden tussen NS-station Schiphol en Showkas De Arendshoeve. Elke 30 minuten rijdt deze heen en terug. Dit maakt het aantrekkelijker om met het Openbaar Vervoer te komen en biedt service voor de (verre) reiziger. Daarnaast is er ook veel gratis parkeerplek bij De Arendshoeve.

2. Meer dan 60 kleine wijnimporteurs (KWI) zullen aanwezig zijn en met elkaar meer dan 600 wijnen presenteren, wat deze proeverij op 1400m2 de grootste proeverij in Nederland maakt. De meeste importeurs hebben zich gespecialiseerd in een land of een streek, waarin ze thuis zijn. Er zijn wijnen uit bekende wijnlanden als Frankrijk, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Spanje en Italië, maar ook wijnen uit de nieuwe wereld of onbekende wijnlanden zoals Nieuw Zeeland, Roemenië, Zwitserland, Georgië en Tsjechië. Klik hier voor een overzicht van de deelnemers.

3. Een bijzonder aspect aan dit evenement is dat er meer dan 30 wijnproducenten zelf aanwezig zullen zijn. In enkele kleinschalige Taste & Talk-sessies zullen zij vertellen over hun wijnen en deze laten proeven. Een uitgelezen kans om het verhaal achter de wijn te horen en samen met de wijnmaker deze wijnen te ontdekken. Een volledig overzicht van aanwezige producenten staat op www.tasteandtalk.nl

4. Naar aanleiding van dit evenement heeft een groot deel van de KWI’s wijnen ingezonden om te laten proeven door Perswijn’s Ronald en Sjoerd de Groot, en Pieter Nijdam van De Telegraaf. Al deze wijnen zijn ook te proeven op het evenement! Klik hier voor de uitslag.

5. De editie van het jaar 2010 was een daverend succes, dankzij de enorme variëteit aan wijnen en gespecialiseerde kennis en niet te vergeten: passie! Dit jaar zal het niet anders zijn, doordat er meer dan 60 importeurs zullen klaarstaan met meer dan 600 wijnen, gretig om hun passie op u over te brengen.

Wilt u hierbij zijn? Koop kaarten voor ‘Grootse wijnen van Kleine Importeurs’ online, klik hier.

Abonnee van Perswijn? U krijgt korting op uw kaarten voor ‘Grootse Wijnen van Kleine Importeurs’. Klik hier.


Data: zondag 17 april 2011 (consumenten) en 18 april 2011 (pers, handel en horeca)

Tijd: 12.00 uur – 17.30 uur (beide dagen)

Locatie: Showkas De Arendshoeve te Aalsmeerderbrug (veel gratis parkeerplaatsen en gedurende beide dagen elk half uur een pendelbus tussen Station Schiphol en De Arendshoeve)

Entree: € 17,50

Reageer op dit item