Italia al Dente in Loods 6 - Perswijn
Nieuws

Italia al Dente in Loods 6

In het weekend van 19 & 20 maart kunt u alweer voor de zesde keer kijken, ruiken, proeven en genieten op het culinaire festival Italia al Dente. Ruim 45 Italiaanse en Nederlandse bedrijven presenteren er hun authentieke Italiaanse etenswaren en wijnen aan een geïnteresseerd publiek van liefhebbers uit heel Nederland.

italie2.JPG
Naast een ruim assortiment van delicatessen – variërend van pasta tot olijfolie en van wijnen tot zoetwaren – kunt u er ook terecht voor espressomachines, serviesgoed en glaswerk. Ook kunt u er inspiratie opdoen voor een bijzondere reis naar Italië al dan niet met culinaire bestemming of kennismaken met de Italiaanse taal bij Studio Lingua. In het Punto Bar van Domenico La Ferrara kunt u diverse tramezzini, panini en andere Italiaanse snacks krijgen. In de Kompaszaal wordt ‘s avonds gekookt aan de hand van recepten uit La Cucina Italiana.

De kern van het festival wordt gevormd door tal van proeverijen en workshops die u op voorhand via www.italia-al-dente.com kunt boeken. Een greep uit het programma: wijnproeverijen onder leiding van vinoloog en Italiaanse wijnexpert Hein Sas, kookworkshops in de Kookstudio van SMAAK onder leiding van de chefkoks van SMAAK, een aceto balsamicoproeverij, een truffelworkshop, diverse olijfolieproeverijen, pastamaken en nog veel meer. Zie voor het volledige programma de website.

Speciaal voor Italia al Dente komen vader Luciano en zoon Ricciardo Artusi naar Nederland (zie derde foto van boven). Zij zijn directe afstammelingen van de grote Pellegrino Artusi, die in 1891 het eerste Italiaanse kookboek schreef met de titel “De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten” (La Scienza in Cucina e l’Arte di Mangiar Bene). De heren Artusi zullen tijdens een speciale lezing annex proeverij op zaterdag en zondag hun visie van hun voorvader Pellegrino op ‘goed eten’ en hun eigen interpretatie daarvan uiteenzetten. Wilt u erbij zijn? Kijk op de site van Italia al Dente, onder ‘Programma’ voor de tijden. Ook zullen de heren de nieuwe editie van de bovengenoemde klassieker presenteren en kunt u het exemplaar gesigneerd bij hen of bij Galerie/Boekhandel Il Sogno aanschaffen.

Onder de bezoekers van Italia al Dente wordt tenslotte een reis voor 2 personen verloot naar het sprookjesachtige Torre Maizza. Een oude Masseria, een uitgestrekt landgoed in de ‘hak van de Italiaanse laars’, omgetoverd tot één van Italië’s mooiste hotels. Daarnaast zijn er ook nog andere prijzen te winnen. Kijk voor meer informatie op: www.italia-al-dente.com.

Wat: Italia al Dente 2011

Waar: Loods 6 | KNSM-laan 11/311 | 1019 LB Amsterdam

Wanneer:  19 & 20 maart

Entree: € 12,50 | kinderen tot 12 jaar gratis

Organisatie en informatie: Italent | tel. 06-23578861 of 020-4195960.

Reageer op dit item

nl Nederlands