Vinexpo 2011 - Perswijn
Nieuws

Vinexpo 2011

De komende editie van de internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd Vinexpo loopt vijf maanden voor opening al aardig vol. De beurs is het belangrijkste evenement van het jaar voor wijnprofessionals.

logo_vinexpo_2011_290.jpg
Traditioneel trekt deze beurs grote internationale bedrijven aan als Champagne Louis Roederer, Concha y Toro en Baron Philippe de Rothschild, evenals andere ondernemingen als Symington Family Estates, Maison Louis Latour, Camus, Angus Dundee Distillers: allen hebben reeds een plek gereserveerd.

De grote wijnlanden Italie, Frankrijk en Spanje, die samen bijna de helft van de mondiale wijnproductie vertegenwoordigen en een totale export van meer dan 6 miljard flessen stille wijn hebbben, zijn het best vertegenwoordigd op de beurs, zowel met landenpaviljoens als met individuele firma’s als Luigi Cecchi & Figli, Casa Vinicola Zonin, Gonzalez-Byass, Hugel & Fils, Georges Duboeuf en Castel Frères. Maar ook Duitsland, Chili, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Portugal, Hongarije, Griekenland, Brazilië zullen aanwezig zijn met onder andere grote landenpaviljoens. In totaal zal de Vinexpo een oppervlakte van ongeveer 90.000 m² bezetten, verspreid over de 3 expositiehallen, het Palais des Congrès, de tuinen, de Club du Lac, de restaurants en de zalen voor de conferenties en proeverijen.

Ieder jaar innoveert de Vinexpo, enerzijds wat betreft de infrastructuur van de beurs (nieuwe hal 3 in 2005, drijvende loopbrug over het meer in 2007), anderzijds door de ontwikkeling van nieuwe diensten of evenementen (Club VIP, cercle des sommeliers, expositie l’Art et le Vin’). Dit jaar worden de talrijke proeverijen samengevoegd onder een gemeenschappelijk label, TASTINGS BY VINEXPO. Hierdoor worden alle proeverijen en wijnpresentaties op een locatie gehouden, het Palais des Congrès. Vele proeverijen zijn al aangekondigd en gereserveerd door diverse exposanten. Vanaf maart zullen naar verwachting ruim 100 proeverijen op de website van de beurs vermeld worden. Daarnaast worden aanvullende proeverijen gehouden door de exposanten op hun eigen stand.

De Vinexpo vindt plaats in Bordeaux van zondag 19  t/m donderdag 23 juni 2011

Voor meer informatie, kijk op www.vinexpo.com

Contact in Nederland: Promosalons Nederland

Reageer op dit item