Pol Roger, Pure, Brut Nature, Champagne - Perswijn
Wijn van de week

Pol Roger, Pure, Brut Nature, Champagne

Pol Roger heeft voor deze volledig ongedoseerde champagne gekozen voor gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. We zijn er erg gecharmeerd van, maar beseffen wel dat je liefhebber moet zijn van het heel droge type. Wij vinden hem prachtig elegant, opwekkend en sappig, met mooie zuren, licht getoast, fraai.

WvdW52_groot.jpgIn de Champagne is een ontwikkeling zichtbaar in de richtingvan drogere wijnen. Je ziet steeds meer extra brut en zelfs brut nature. Bijbrut nature is de dosage 0-2 gram, dus dat is de allerdroogste versie vanchampagne. In de streek zelf is hierover nogal wat discussie. Veel producenten­vinden dat de zuren in Champagne een tegenwicht verdienen in de vorm van eenbeetje suiker, zoals gebruikelijk bij de gewone brut. Bovendien rijpenchampagnes zonder of met een heel lage dosage minder goed, zo is deovertuiging. Wel worden champagnes op basis van pinot noir als geschiktergezien voor het maken van laag gedoseerde ­wijnen dan die op basis vanchardonnay.

Pol Roger heeft voor deze volledig ongedoseerde champagne gekozenvoor gelijke delen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. We zijn er erggecharmeerd van, maar beseffen wel dat je liefhebber moet zijn van het heeldroge type. Wij vinden hem prachtig elegant, opwekkend en sappig, met mooiezuren, licht getoast, fraai.

Pol Roger, Pure, Brut Nature, Champagne
Ned. Wijnkring/Verbunt, 
9 *****

Meer aanraders? 
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item