Marcel Lapierre overleden - Perswijn
Nieuws

Marcel Lapierre overleden

In de nacht van zondag op maandag is Marcel Lapierre overleden. Hij was een van de bekendste producenten in de Beaujolais en gold daar als een pionier op het gebied van natuurlijke wijnen.

Marcel_groot.jpg
In de nacht van zondag op maandag is Marcel Lapierre overleden. Hij was een van de bekendste producenten in de Beaujolais en gold daar als een pionier op het gebied van natuurlijke wijnen. Lapierre begon zijn carrière als wijnproducent in 1973 toen hij het bedrijf van zijn ouders in Villié-Morgon overnam. In 1981 maakte hij als een van de eersten in Frankrijk de overstap naar de biodynamie. Lapierre kreeg vervolgens cultstatus door zijn wijnen te vinifiëren zonder toevoeging van sulfiet.

De voorvechter van natuurlijke wijnen werd geveld door kanker. Hij is hij maar 60 jaar oud geworden. Het wijngoed zal nu geleid worden door zijn zoon Mathieu, die al sinds 2005 met Marcel samenwerkte.
 

Foto: www.matchingfoodandwine.com 

 

Reageer op dit item