Hoe heet Nederlandse mousserende wijn? - Perswijn
Nieuws

Hoe heet Nederlandse mousserende wijn?

Frankrijk kent de omschrijving crémant voor mousserende wijnen afkomstig uit streken buiten de Champagne. Italië heeft Frizzante of Spumante, Spanje cava, Duitsland sekt en Zuid- Afrika vonkelwyn en ga zo maar door. Maar hoe heten Nederlandse bubbels? Verzin een naam en win de Perswijn verkiezing.
Frankrijk kent de omschrijving crémant voor mousserende wijnen afkomstig uit streken buiten de Champagne. Italië heeft Frizzante of Spumante, Spanje cava, Duitsland sekt en Zuid- Afrika vonkelwyn en ga zo maar door. Maar hoe heten Nederlandse bubbels?

Nederlandse wijnboeren zoeken samen met wijntijdschrift Perswijn een algemene naam voor in ons land geproduceerde mousserende wijnen. U kunt ze helpen bij deze zoektocht. Hebt u een gouden ingeving? Doe dan mee en maak kans op een bruisende prijs! De winnaar krijgt namelijk vijf jaar lang jaarlijks twaalf flessen Nederlandse mousserende wijn. En de nummers twee en drie mogen twee jaar lang jaarlijks zes flessen Nederlandse mousserende wijn in ontvangst nemen. Stuur uw idee voor een passende naam vóór 21 oktober 2010 op naar:

Alle inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeelt op originaliteit en toepasbaarheid. De jury bestaat uit Ronald de Groot, hoofdredacteur en uitgever van Perswijn, René van Druenen van Viticonsult en wijnjournalist Hubrecht Duijker. De uitslag wordt bekendgemaakt Perswijn nummer 8.

Reageer op dit item