Domaine d'Antugnac, Chardonnay Les Grands - Perswijn
Wijn van de week

Domaine d’Antugnac, Chardonnay Les Grands

Het wijngebied Limoux heeft de afgelopen jaren een serieuze reputatie opgebouwd bij de productie van goede Chardonnay. Deze reputatie dankt de streek aan de hooggelegen wijngaarden in het zuidelijke deel, op de uitlopers van de Pyreneeën. Deze heerlijke Chardonnay komt daarvandaan, van wijngaarden die op 400 meter hoogte liggen, met stokken die 35 jaar oud zijn. Het domein is de vrucht van Bourgondische ondernemingszin.

WvdW38_groot.jpgHet wijngebied Limoux heeft de afgelopen jaren een serieuze reputatie opgebouwd bij de productie van goede Chardonnay. Deze reputatie dankt de streek aan de hooggelegen wijngaarden in het zuidelijke deel, op de uitlopers van de Pyreneeën. Deze heerlijke Chardonnay komt daarvandaan, van wijngaarden die op 400 meter hoogte liggen, met stokken die 35 jaar oud zijn. Het domein is de vrucht van Bourgondische ondernemingszin.

Christian Collovray en Jean-Luc Terrier van het Domaine des Deux Roches in de zuidelijke Bourgogne onderkenden de klasse van dit terroir al in 1985. Ze richtten zich met veel succes op het maken van stille wijnen – veel is hier mousserend – van druiven die zich hier op hun plek voelen. Niet alleen chardonnay, maar ook pinot noir en merlot. De wijn is zacht en fris tegelijk, met mooie zuren, appel en peer, niet te vet, aangenaam subtiel, lekker.

Domaine d’Antugnac, Chardonnay Les Grands
Penchants 2009, Haute Vallée de l’Aude
Vinoblesse, € 8,35 ****(*)

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item