Mireia Pons, Mireia's Import - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Mireia Pons, Mireia’s Import

Heimwee naar Spanje, naar Penedes, naar die verrukkelijke Cava, dat was de aanzet voor Mireia om haar eigen bedrijf te beginnen. Inmiddels houdt ze zich alweer acht jaar bezig met haar lust en haar leven: Spaanse wijnen en cava.

Mireia_groot.jpg
Wat
: Mireia’s Import – CAVA.nl

Wie: Mireia Pons

Specialisatie: Spaanse wijnen en cava

Vanaf: 2002 

Hoe en waar is je wijnliefde begonnen?

In Nederland, ik miste mijn thuisland en de smaak. Het was mijn droom om een handel in wijnen te starten. Ik wilde graag met producten werken die je kunt ruiken, aanraken en proeven. Dat gevoel werd steeds intenser. Ik wilde meer over weten over wijn, wijnen proeven, proeverijen geven en bezig zijn met dit product.

Hoe en wanneer en waarom besloot je om eigen baas te worden?

Toen ik in Nederland kwam, studeerde ik small-business. Tijdens mijn studie ben ik mijn bedrijf gestart.Het was een drukke tijd met een fulltime baan, mijn studie en een startend bedrijf. Snel was ik fulltime met mijn eigen bedrijf bezig. Gedurende de jaren begon ik mijn assortiment van Spaanse wijn steeds meer uit te breiden. Als jonge ondernemer van 24 in een vreemd land was het af en toe wel knokken in deze toch voornamelijk mannenbusiness. Maar ik deed het met veel passie en plezier. Toentertijd was de wijnmarkt erg stoffig, niet makkelijk en open voor een meisje als ik. Tegenwoordig vind ik de markt veel breder en makkelijker.

Wat is het geheim van je succes?

Al negen jaar met net zo veel enthousiasme werken. Het is echt pure liefde voor de Spaanse wijn en dat voelen de mensen aan.

Wat vind je het leukste aspect van je wijnonderneming?

Het contact met de klanten en nieuwe ideeën in gang zetten.

Wat is je favoriete druivenras en waarom?

Ik heb niet één favoriet. Ik hou van zoveel druiven rassen en verschillende wijnen. Maar Macabeo, Xarel.lo en Parellada, dus de Cava-druiven, zijn druiven die ik voel als een deel van mijzelf. Geboren en getogen in het hart van de Penedés-streek kwam ik als klein kind al bij het huis Giró Ribot, bij Sra. Rosa, de moeder van dit wijnhuis. De cava’s van Giró Ribot hebben bij mij een speciale plek, ik voel mij er volledig verantwoordelijk voor. Ze zijn vanaf het begin, van de start van mijn bedrijf, bij mij geweest. En daarom voelt echt als eigen, als deel van mijzelf.

Contact

Mireia’s Import

Weerenweg 15 B&C

1161 AE Zwanenburg

Webwinkel: shop.spanish.nl

Website: http://www.spanish.nl en http://www.cava.nl/

webshop voor consument

shop.spanish.nl

Reageer op dit item