Achtergrond & Interviews

Wijnwinkelwedstrijd 2011

Wat is de beste wijnwinkel van Nederland? Bij welke winkel is de service ouderwets goed? Het assortiment breed en boeiend? De wijnadviezen verrassend en overtuigend? Perswijn zoekt het uit, samen met u.

WW-2011_1.jpg

Wijnwinkelwedstrijd
De beste wijnwinkel van 2011 is van Eyck Wijnkelders uit Helmond. De jury is erg enthousiast: “Een wijnwinkel van internationale allure, prachtig verbouwd, met een persoonlijke benadering van elke klant. Een bezoek aan van Eyck in Helmond is een belevenis. De rit waard.”

Bloem’s Amstelveen en Joost!Wijn uit Hilversum ontvingen de tweede, respectievelijk derde prijs.

Doelstelling van deze jaarlijkse verkiezing is om wijnspeciaalzaken in het algemeen en hun aanbod in het bijzonder meer voor het voetlicht te brengen. Perswijnlezers, wijnliefhebbers en vakmensen konden hun favoriete wijnwinkels nomineren en in een vervolgfase hun stem uitbrengen. Bijna 11.000 mensen brachten hun stem uit op alle genomineerde winkels. De tien winkels met de meeste stemmen werden door een onafhankelijke vakjury onderworpen aan een nauwkeurig onderzoek. Hier kwamen de drie winnaars uit naar voren.

Reageer op dit item