Rudolf May Silvaner Wellenkalk Spätlese trocken 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Rudolf May Silvaner Wellenkalk Spätlese trocken 2008

Wijngoed May in Retzstadt, in het Eberstal, is zo’n producent die heerlijke, pure en sprankelende Silvaners maakt. Zeker op het niveau van Spätlese zijn dat wijnen met de nodige intensiteit en diepgang. Ze combineren een droog karakter met een milde frisheid. In de geur bloemen, limoen en appel; de smaak is lekker droog, met mooie zuren en een lichte tinteling.

Wvdw_24_groot.jpg
Dat Silvaner dé specialiteit is van Franken, is natuurlijk een open deur, maar het klopt nog steeds, al worden er wel steeds meer andere druiven aangeplant. Wie Silvaner uit deze streek proeft, beseft dat de mogelijkheden van deze druif hier veel verder gaan dan bij de relatief eenvoudige witte wijnen van elders. Hier vind je veel meer diepgang en complexiteit. Dat is niet alleen te danken aan het terroir, maar ook omdat er beter mee wordt gewerkt. En dat heeft ongetwijfeld weer te maken met de betere prijzen die men hier voor de wijnen krijgt.

Wijngoed May in Retzstadt, in het Eberstal, is zo’n producent die heerlijke, pure en sprankelende Silvaners maakt. Zeker op het niveau van Spätlese zijn dat wijnen met de nodige intensiteit en diepgang. Ze combineren een droog karakter met een milde frisheid. In de geur bloemen, limoen en appel; de smaak is lekker droog, met mooie zuren en een lichte tinteling.

Rudolf May Silvaner Wellenkalk

Spätlese trocken 2008, Retzstadter Langenberg

Van Dort, 12,50

**** (*)

Reageer op dit item

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.