Sabotage bij Pech Redon - Perswijn
Nieuws

Sabotage bij Pech Redon

Château Pech Redon, een van de toonaangevende producenten van La Clape, een cru van de AC Languedoc, is afgelopen zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een ongelooflijke act van vandalisme. En dat terwijl de familie Bousquet en vrienden gewoon op het domein aanwezig waren. Indringers hebben alle acht cuves met wijn van 2008 en 2009 laten leeg lopen. Het zou daarbij gaan om een verlies van ongeveer 700 hectoliter.

Pechon_groot.jpg
Château Pech Redon, een van de toonaangevende producenten van La Clape, een cru van de AC Languedoc, is afgelopen zaterdagmiddag slachtoffer geworden van een ongelooflijke act van vandalisme. En dat terwijl de familie Bousquet en vrienden gewoon op het domein aanwezig waren. Indringers hebben alle acht cuves met wijn van 2008 en 2009 laten leeg lopen. Het zou daarbij gaan om een verlies van ongeveer 700 hectoliter. Het enige wat gespaard is gebleven zijn de wijnen die op barrique liggen (Pech Redons rode topcuvée La Centaurée en de rosé l’Épervier) en een halve foeder waarvoor in de cuverie geen plaats was. Een groot deel van twee jaren werk is dus verloren gegaan!

Pech Redon is een biologisch gecertificeerd wijndomein, dat bijzonder goed staat aangeschreven. Het ligt in een afgelegen deel van La Clape. Eigenaar en wijnmaker Christophe Bousquet, die ik verleden week op Vinisud nog uitgebreid sprak, maakt geweldig pure, zuivere wijnen, waarvan de rode basiswijn ‘Les Cades’ een heerlijk voorbeeld is.

De wijnen worden geïmporteerd door Vinoblesse van Marc Collard en Tjitske Brouwer MV uit Baarn. Tjitske heeft Christophe Bousquet, die overigens ook president is van La Clape, al gesproken. Ze zei dat hij behoorlijk aangedaan was. Maar ook dat Pech Redon hulp krijgt aangeboden van vele andere producenten om het verlies te compenseren. De collegialiteit en het medeleven zijn groot in de regio. Laten we in ieder geval hopen dat 2010 een volumineus jaar wordt voor Pech Redon!

Lars Daniëls MV

met dank aan de oplettendheid van Paul Brasz

Reageer op dit item