Eerste lustrum Italia al Dente - Perswijn
Nieuws

Eerste lustrum Italia al Dente

In het weekend van 6 en 7 maart kunnen Italië-liefhebbers in Loods 6 in Amsterdamse Oostelijk Havengebied voor de vijfde keer genieten van authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, kunst en nog veel meer Italiaans.
In het weekend van 6 en 7 maart kunnen Italië-liefhebbers in Loods 6 in Amsterdamse Oostelijk Havengebied voor de vijfde keer genieten van authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, kunst en nog veel meer Italiaans.

Aan Italia al Dente nemen ruim veertig middelgrote bedrijven deel met een keur aan kwaliteitsproducten uit bekende en minder bekende streken in Italië. Kwaliteitswijnen, kazen, vleeswaren, chocolade, olijfolie, broden, truffelspecialiteiten, koffie en pasta: het is allemaal te proeven op Italia al Dente. Ook dit jaar zorgt Hein Sas in samenwerking met de wijnexposanten voor een boeiende wijnproeverij. In de Kookcentrale van SMAAK zijn kookworkshops volgen onder leiding van verschillende chefs. Kookdemonstraties en een Punto Bar worden in de Cucina al Dente onder leiding van Domenico di Ferrara gehouden. Op de eerste etage vinden diverse productpresentaties plaats waarvoor aanmelding op voorhand mogelijk is.

Het bovenliggende restaurant is dè plek om even uit te rusten met een typisch Italiaanse snack en een espresso. Op zaterdag- en zondagavond wordt hier een feestelijke Italiaanse maaltijd geserveerd in de stijl van de cucina casalinga – zoals bij moeder thuis. Er wordt gegeten aan lange tafels en gekookt door Marco Argante aan de hand van recepten uit La Cucina Italiana, hèt tijdschrift voor de voor de Italiaanse keukenfanaat.

Entree: € 12,50. Voor de diverse proeverijen en workshops geldt een meerprijs.

Info: http://www.italia-al-dente.com/

Reageer op dit item