Stripboek bepaalt Japanse wijnverkoop - Perswijn
Nieuws

Stripboek bepaalt Japanse wijnverkoop

De flessen Château Lynch-Bages zijn de komende weken niet aan te slepen in Japan. De wijn speelt namelijk de hoofdrol in Kami no Shizuku, een stripverhaal over wijn. Letterlijk vertaald heet de stripserie ‘Goddelijke druppels’. Iedere week verschijnt een aflevering, miljoenen lezers verslinden de boekjes.
De flessen Château Lynch-Bages zijn de komende weken niet aan te slepen in Japan. De wijn speelt namelijk de hoofdrol in Kami no Shizuku, een stripverhaal over wijn. Letterlijk vertaald heet de stripserie ‘Goddelijke druppels’. Iedere week verschijnt een aflevering, miljoenen lezers verslinden de boekjes.

Erfenis: wijnkelder

De strip is een zogenaamde manga, populaire beeldverhalen die vooral tijdens lange metroreizen wordt gelezen. ‘Goddelijke druppels’ gaat over een held, Shizuku Kanzaki, die de wijnkelder van zijn overleden vader erft, als hij de twaalf beste wijnen van de wereld vindt. Vader, een beroemde wijnrecensent, heeft in zijn testament cryptische aanwijzingen gegeven die Shizuku naar de flessen moeten leiden.

Meer invloed dan Parker

Eigenlijk is ‘Goddelijke druppels’ een wijncursus in stripvorm. Iedere aflevering geeft informatie over wijn proeven, bewaren en drinken. Bovendien heeft de strip meer invloed op wijnverkoop dan de beoordelingen van Robert Parker. Japanse wijnimporteurs zijn in één klap door hun voorraad heen als hun wijn in de strip voorkomt. In de nieuwe aflevering speelt de eigenaar van Château Lynch-Bages een rol. Hij wordt in de strip opgevoerd als een oude vriend van Shizuku’s vader.

Broer en zus

De strip, gemaakt door Tadashi Agi en Shu Okimoto, is vertaald in het Koreaans, Chinees, Taiwanees en het Frans. Tadashi Agi is een pseudoniem voor Yoko and Shin Kibayashi, een broer en zus die samen het idee voor de strip bedachten. In Frankrijk zijn 13 delen vertaald te koop, ze worden op de markt gebracht door uitgeverij Glénat. Inmiddels is van de strip ook een populaire Japanse televisieserie gemaakt.

Sabina Posthumus

Reageer op dit item