Amarone DOCG - Perswijn
Nieuws

Amarone DOCG

Eindelijk gerechtigheid. Amarone della Valpolicella is gepromoveerd tot de status van Denominazione di Origine Controllata en Garantita (DOCG). Ook de zoete Recioto della Valpolicella maakte de stap naar de hoogste trede op de ladder van Italiaanse herkomstbenamingen. Amarone was al jarenlang een voor de hand liggende promotiekandidaat.
Eindelijk gerechtigheid. Amarone della Valpolicella is gepromoveerd tot de status van Denominazione di Origine Controllata en Garantita (DOCG). Ook de zoete Recioto della Valpolicella maakte de stap naar de hoogste trede op de ladder van Italiaanse herkomstbenamingen. Amarone was al jarenlang een voor de hand liggende promotiekandidaat, zeker gelet op welke gebieden zich al wel DOCG mochten noemen, maar door onderlinge onenigheid tussen producenten zijn er vijftien jaar verstreken tussen de eerste plannen en de uiteindelijke verwezenlijking daarvan.

Amerikaanse markt

De promotie gaat in met terugwerkende kracht vanaf het oogstjaar 2008 en wordt gezien als een steun in de rug voor Amarone op de belangrijke Amerikaanse markt en als een serieuze stap in de bestrijding van namaakversies. Voor Valpolicella zelf zou de toekenning van de DOCG kunnen betekenen dat nu werk gemaakt gaat worden van de afbakening van de duidelijk verschillende terroirzones binnen het gebied – lees: de superieure heuvelachtige zone en de kwalitatief mindere vlakke zone. Eerder al kreeg Valpolicella van het type Ripasso een eigen DOC.

Reageer op dit item