Domaine Font Sarade 2007, Vacqueyras - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Font Sarade 2007, Vacqueyras

Voor de wijnen van Vacqueyras kunnen producenten zelf kiezen welke druiven ze gebruiken, zolang 50 procent van de blend maar grenache is. Niet vreemd, want dit is een typische druif van deze streek, die het perfect doet op de warme terroirs. Bij deze wijn is de grenache aangevuld met 50 procent syrah, om hem frisheid en een mooie stevigheid te geven.

Wijnvandeweek_50.jpg
Voor de wijnen van Vacqueyras kunnen producenten zelf kiezen welke druiven ze gebruiken, zolang 50 procent van de blend maar grenache is. Niet vreemd, want dit is een typische druif van deze streek, die het perfect doet op de warme terroirs. Bij deze wijn is de grenache aangevuld met 50 procent syrah, om hem frisheid en een mooie stevigheid te geven.

Hij krijgt extra ruggengraat door de druiven niet te ontstelen, zodat er ook tannines van de steeltjes in de wijn komen. Vroeger heel gebruikelijk, maar tegenwoordig vrij zeldzaam, hoewel geleidelijk meer domeinen dit doen om hun wijnen niet te rijp en te zacht te laten worden. Daarmee is dit een mooie expressie van Vacqueyras, een streek die vooral stevige en krachtige wijnen voortbrengt. In de geur is er heerlijk fruit, met kersen, laurier en drop; in de smaak bramen, pruim, mooi stevige tannines en frisheid.

Domaine Font Sarade 2007, Vacqueyras

15,5 pnt

Rhône Value Wines, 12,95

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item