Herencia Remondo, La Montesa 2005 - Perswijn
Wijn van de week

Herencia Remondo, La Montesa 2005

Het komt in de beste families voor, en in wijnland misschien nog wel vaker: vader en zoon kunnen niet goed met elkaar overweg, en zoonlief zoekt zijn heil elders. Het was zo bij de wijnmaker van de vorige wijn, Telmo Rodriguez. En het was zo bij Alvaro Palacios, die in 1988 vertrok en – toen nog niemand van Priorato gehoord had – furore maakte met zijn Finco Dofí en L’Ermita. Toen zijn vader in 2000 overleed, keerde hij terug naar het familiedomein. Dat betekende een verbetering van de wijnen van Bodegas Palacio en die van het eraan gelieerde Herencia Remondo.

Wvdw_45.jpg
Het komt in de beste families voor, en in wijnland misschien nog wel vaker: vader en zoon kunnen niet goed met elkaar overweg, en zoonlief zoekt zijn heil elders. Het was zo bij de wijnmaker van de vorige wijn, Telmo Rodriguez. En het was zo bij Alvaro Palacios, die in 1988 vertrok en – toen nog niemand van Priorato gehoord had – furore maakte met zijn Finco Dofí en L’Ermita. Toen zijn vader in 2000 overleed, keerde hij terug naar het familiedomein. Dat betekende een verbetering van de wijnen van Bodegas Palacio en die van het eraan gelieerde Herencia Remondo.

En wederom komen we terecht in Rioja Alavesa, waar de wijngaarden van dit mooie domein liggen. De rendementen werden fors verlaagd, het wijn maken werd gemoderniseerd en de uitmonstering van de flessen opgefrist. Met resultaat, zoals te proeven valt in (onder andere) deze heerlijke Rioja: bessen, kersen, sappig en smakelijk, eucalyptus, kruiden, wat streng, met mooie tannines en frisheid.

Herencia Remondo, La Montesa 2005

Rioja 15 pnt

Tamis, 4

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item