Touretappe Bordeaux-Pauillac - Perswijn
Nieuws

Touretappe Bordeaux-Pauillac

Tijdens de Tour de France 2010 zal de laatste serieuze etappe verreden worden in de Médoc! Op zaterdag 24 juli moeten de renners een individuele tijdrit afleggen op een parcours van 51 kilometer met start in Bordeaux en finish in Pauillac. Bordeaux is in de geschiedenis van de Tour een ‘klassieke’ etappeplaats, maar voor Pauillac en de Médoc is sprake van een primeur. Alweer een teken dat de Médocains zich steeds meer beginnen open te stellen voor wereldse zaken? Het zal de streek in ieder geval de nodige publiciteit opleveren.

Tourdefrance_groot.jpg
Tijdens de Tour de France 2010 zal de laatste serieuze etappe verreden worden in de Médoc! Op zaterdag 24 juli moeten de renners een individuele tijdrit afleggen op een parcours van 51 kilometer met start in Bordeaux en finish in Pauillac. Bordeaux is in de geschiedenis van de Tour een ‘klassieke’ etappeplaats, maar voor Pauillac en de Médoc is sprake van een primeur. Alweer een teken dat de Médocains zich steeds meer beginnen open te stellen voor wereldse zaken? Het zal de streek in ieder geval de nodige publiciteit opleveren.

Het parcours zal een deel van de befaamde Marathon du Médoc langs de even befaamde crus classés volgen, maar anders dan de recreatieve lopers zullen de renners bij de ravitaillering geen wijn van de grote châteaux aangereikt krijgen. Het gaat immers om de verdeling van podiumplaatsen. Champagne zal pas op zondag 25 juli vloeien, wanneer het peloton de slotetappe naar Parijs rijdt. Uiteraard gebeurt dat niet vanuit Bordeaux of omstreken, maar vanuit Longjumeau dat veel dichter bij de Lichtstad ligt. À propos champagne, in de eerste week zal de Tour ook de regio Champagne aandoen. De vierde etappe eindigt op 7 juli in Reims, terwijl de vijfde op 8 juli in Epernay van start gaat.

Over wielrenners en wijn gesproken, de eerder deze week onder dubieuze omstandigheden in Senegal overleden Belgische coureur maudit Frank Vandenbroucke, alias VDB, leidde ooit een van zijn mislukte zelfmoordpogingen in met het drinken van de duurste fles uit zijn kelder. Het was, geheel en al in Belgische traditie, Petrus 1961! Geen wonder dat hij daarna toch nog maar even doorleefde.

Foto: Freedigitalphotos.net

Reageer op dit item