Jan Rokyta nieuwe Vinoloog van het jaar - Perswijn
Nieuws

Jan Rokyta nieuwe Vinoloog van het jaar

Jan Rokyta won zondag 27 september de Prix Pommery. Hij mag zich het hele jaar Vinoloog van het Jaar noemen. Samen met zeven andere finalisten van de wedstrijd proefde hij twaalf wijnen, waar hij 25 vragen over moest beantwoorden. De beloning is een weekend naar Champagne, met een uitgebreide proeverij bij Champagne Pommery.

Vinoloog_groot.jpg
Jan Rokyta won zondag 27 september de Prix Pommery. Hij mag zich het hele jaar Vinoloog van het Jaar noemen. Samen met zeven andere finalisten van de wedstrijd proefde hij twaalf wijnen, waar hij 25 vragen over moest beantwoorden. De beloning is een weekend naar Champagne, met een uitgebreide proeverij bij Champagne Pommery.

Finale is prestatie

Organisator Cees van Casteren benadrukte dat het op zich al een hele prestatie is om de finale van de proefwedstrijd te halen. Dat is Jan bekend, want hij stond al drie keer eerder in de finale. Dit keer pakte hij de reischeque en een jeroboam Champagne. De andere podiumplaatsen waren voor Henk Leurs (nipt tweede) en Mick van Oppenraaij (derde plaats), die allebei een magnum Pommery Champagne overhandigd kregen. De andere finalisten waren Guus Schuijt, Dirk Vanhorenbeeck, Robert Verweij, Gerrit van der Vliet en Mike Heyer.

Op de foto: Jan Rokyta met Monique Viatour, exportmanager van Vranken Pommery Benelux

Reageer op dit item