Weingut Johann Peter Reinert - Perswijn
Wijn van de week

Weingut Johann Peter Reinert

De Saar geldt als een van de koelste wijnstreken van Duitsland, met wijnen die elegant en strak van karakter zijn, lichtvoetig en fijn. Ideaal voor riesling, omdat hij hier lang moet hangen voor hij helemaal rijp is, met toch nog veel zuren. Het kleine wijngoed van Johann Peter Reinert (4,2 hectare) bezit wijngaarden in een paar verschillende dorpen.

Kanzemer_groot.jpg
Weingut Johann Peter Reinert,

Riesling Trocken Kabinett 2007, Kanzemer

Sonnenberg Saar 14,5 pnt

De Saar geldt als een van de koelste wijnstreken van Duitsland, met wijnen die elegant en strak van karakter zijn, lichtvoetig en fijn. Ideaal voor riesling, omdat hij hier lang moet hangen voor hij helemaal rijp is, met toch nog veel zuren. Het kleine wijngoed van Johann Peter Reinert (4,2 hectare) bezit wijngaarden in een paar verschillende dorpen.

Kanzemer Sonnenberg is niet de allermooiste, maar in een goed jaar als 2007 levert hij toch een heerlijk glas Riesling, dat bovendien verrassend betaalbaar is. Een elegante wijn, die geurt naar perzik en peer, met citrus en appel, mooi slank, zacht, niet streng, prima in balans, rokerig, met wat amandelen.

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 6,95

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item