Secretaris Productschap Wijn krijgt onderscheiding - Perswijn
Nieuws

Secretaris Productschap Wijn krijgt onderscheiding

De secretaris van het Productschap Wijn, Hans Burghoorn, ontving donderdag 19 maart een Mérite Agricole. Die onderscheiding wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk maken voor Franse landbouwproducten, zoals wijn.
De secretaris van het Productschap Wijn, Hans Burghoorn, ontving donderdag 19 maart een Mérite Agricole. Die een onderscheiding wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk maken voor Franse landbouwproducten, zoals wijn.

De mérite werd uitgereikt door de Franse ambassadeur. Hans Burghoorn ontving de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de wijnhandel in het algemeen en de Franse wijn in het bijzonder. Hij is vanaf 2004 secretaris van het Productschap Wijn, dat de belangen van de wijnsector in Nederland behartigt.

Nederland kent 800 professionele wijnimporteurs, in totaal werken ongeveer 10.000 mensen in de wijnsector. Frankrijk is de belangrijkste leverancier van wijn voor de Nederlandse markt: in 2007 werd 1.305.592 hectoliter Franse wijn geïmporteerd.

Reageer op dit item