Wijn Verlinden failliet - Perswijn
Nieuws

Wijn Verlinden failliet

Laat de credietcrisis zich nu ook gelden in de wijnbranche? Het lijkt er wel op want gisteren, 3 maart, is het faillissement uitgesproken van Wijn Verlinden in Den Bosch. Dit bedrijf bestaat al 124 jaar, het is een van de vaste waarden in de branche. Cees van Casteren sprak met algemeen directeur Klaas Groen."Wijn Verlinden was al enige tijd verliesgevend. Gisteren, 3 maart, is het faillissement uitgesproken."

Verlinden2.jpg
Laat de credietcrisis zich nu ook gelden in de wijnbranche? Het lijkt er wel op want gisteren, 3 maart, is het faillissement uitgesproken van Wijn Verlinden in Den Bosch. Dit bedrijf bestaat al 124 jaar, het is een van de vaste waarden in de branche. Cees van Casteren sprak met algemeen directeur Klaas Groen.

"Wijn Verlinden was al enige tijd verliesgevend. Gisteren, 3 maart, is het faillissement uitgesproken."

Onder andere de hoge personeelkosten en de kredietcrisis hebben zich laten gelden. Volgens Klaas Groen zou Wijn Verlinden nog een tijd zo hebben kunnen doorgaan maar hebben ze er nu zelf voor gekozen om "de stekker er uit te trekken". Groen: "Wij willen op korte termijn (twee weken, red.) een doorstart proberen te maken. Al zal dit niet met de huidige bemanning zijn. Voor een deel van onze 28-koppige bemanning zal er geen toekomst meer zijn bij Wijn Verlinden." Intussen lijkt het business-as-usual bij Wijn Verlinden. Leveringen worden uitgeleverd en ook de lonen van de medewerkers worden gewoon overgeschreven. Ook de particulieren die wijn bij Wijn Verlinden hebben liggen hoeven zich volgens Groen geen zorgen te maken, hun voorraden zijn allemaal veiliggesteld. Het is nu zaak voor Wijn Verlinden om de doorstart zo snel mogelijk te kunnen realiseren want tussen faillissement en doorstart laat de curator geen uitgaven toe. Er kan dus geen wijn worden ingekocht. De naam van het bedrijf en het nieuwe bedrijfspand zijn in eigendom van Jan Heijn Verlinden en zullen bij een doorstart naar verwachting gewoon weer gebruikt worden. Ookal is er gesuggereerd dat het nieuwe pand een van de oorzaken van het faillissement is. Zodra er meer bekend is zullen wij dit op onze website vermelden.

Reageer op dit item