Kamptal vijfde DAC in Oostenrijk - Perswijn
Nieuws

Kamptal vijfde DAC in Oostenrijk

Kamptal in Niederösterreich gaat als vijfde Oostenrijkse gebied wijnen uitbrengen onder het kwaliteitslabel Districtus Austriae Controllatus, kortweg DAC. Een DAC staat voor wijnen die typisch zijn voor een bepaald gebied en die in een duidelijk omschreven stijl gemaakt worden. De primeur hiervoor in het Kamptal is weggelegd voor wijnen van het oogstjaar 2008.

Kamptal_groot.jpg
Kamptal in Niederösterreich gaat als vijfde Oostenrijkse gebied wijnen uitbrengen onder het kwaliteitslabel Districtus Austriae Controllatus, kortweg DAC. Een DAC staat voor wijnen die typisch zijn voor een bepaald gebied en die in een duidelijk omschreven stijl gemaakt worden. De primeur hiervoor in het Kamptal is weggelegd voor wijnen van het oogstjaar 2008.

De DAC-status geldt uitsluitend voor Riesling en Grüner Veltliner, de voor het Kamptal kenmerkende wijnen. Wijnen van andere druivenrassen moeten het voortaan met de generieke herkomstbenaming Niederösterreich stellen.

Producenten hebben de mogelijkheid hun wijn op twee niveaus aan te bieden, als standaard DAC of als DAC Reserve. Voor DAC Reserve gelden wat strengere regels dan voor de normale DAC; het alcoholgehalte moet bijvoorbeeld minimaal 13% bedragen.

Andere gebieden in Oostenrijk die al met een DAC werkten zijn Weinviertel, Mittelburgenland, Kremstal (pal naast Kamptal) en Traisental.

Reageer op dit item