Rioja en Porsche 911 - Perswijn
Nieuws

Rioja en Porsche 911

Bij Bodega Lopez de Heredia in Haro Rioja staat de maand november in het teken van de Porsche 911. Vorige week werd het openingsfeest gehouden, waarbij de Porsches links en rechts tussen de oude wijnvaten geparkeerd stonden. Eddy Gravenmaker, fan van zowel de wijn als de auto, nam polshoogte.

Eddy_groot.jpg
Bij Bodega Lopez de Heredia in Haro Rioja staat de maand november in het teken van de Porsche 911. Vorige week werd het openingsfeest gehouden, waarbij de Porsches links en rechts tussen de oude wijnvaten geparkeerd stonden. Eddy Gravenmaker, fan van zowel de wijn als de auto, nam polshoogte.

Rioja wijn en Porsches behoren tot mijn favorieten, een goede reden om afgelopen vrijdag (7 november, red.) acte de présence te geven op het openingsfeest van de Porschemaand bij bodega Lopez de Heredia. De Porsches stonden links en rechts tussen de eeuwen oude wijnvaten geparkeerd, er waren tapas in overvloed en er werd Vina Tondonia Reserva 1999 geschonken uit flessen met speciaal voor deze gelegenheid ontworpen etiketten. Op het zwart-rode etiket staat de voor- en achterkant van een Porsche 911 uit de jaren zestig, naast het wapen van de autofabrikant. Een echte must voor wijnliefhebbers die van Porsche houden en voor Porsche-liefhebbers die van wijn houden. Vina Tondonia Reserva 1999 is een klassieke Rioja gemaakt door een van de meest traditionele Bodega’s in de Rioja.

De wijn is samengesteld uit 75 procent tempranillo, 15 procent garnacha en 10 procent mazuelo en graciano. Na zes jaar op Amerikaans eiken heeft de wijn een robijnrode kleur, rijpe tannines en een geur van leer en boenwas. De elegante wijn is complex en heeft veel vanille en een lange kruidige afdronk.

Vina Tondonia 1999 is nu op dronk, maar kan nog zeker tien jaar de kelder in. Ik laat mijn Vina Tondonia minstens vijf jaar liggen voor de kurk eraf gaat. De expositie van snelle Porsches bij Lopez de Heredia duurt tot 29 november, tot die datum wordt de Vina Tondonia reserva 1999 met de gelimiteerde Porsche-etiketten verkocht. Die wijnen zijn ook verkrijgbaar in de online shop van de bodega.

Eddy Gravemaker

www.lopezdeheredia.com

Reageer op dit item