Domaine La Colombette, Chardonnay 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Domaine La Colombette, Chardonnay 2007

>Over chardonnay hoor je nogal wat indianenverhalen. Er zijn zelfs min of meer serieuze bewegingen tegen chardonnay, onder de noemer ‘ABC’, anything but chardonnay. Maar de realiteit is dat chardonnay een meer dan populaire wijn blijft, en dat hij dus ook nog altijd op grote schaal met veel plezier wordt gedronken.

Chard_groot.jpg
Over chardonnay hoor je nogal wat indianenverhalen. Er zijn zelfs min of meer serieuze bewegingen tegen chardonnay, onder de noemer ‘ABC’, anything but chardonnay. Maar de realiteit is dat chardonnay een meer dan populaire wijn blijft, en dat hij dus ook nog altijd op grote schaal met veel plezier wordt gedronken.

Voor ons reden om met Klassiek Europa weer een wedstrijd te organiseren rond de beste chardonnay uit Europa tot € 12,50. Chardonnay is een druif die zich gemakkelijk aanpast en die in staat is op veel plaatsen goede wijnen te leveren. Deze Domaine de la Colombette, een van de finalewijnen, laat zien dat dat ook geldt voor de Languedoc. Vader François en zoon Vincent Pugibet behoren tot de meest innovatieve wijnboeren van de Languedoc. Zij stonden aan de wieg van wijnen met een laag alcoholgehalte, die de toorn hebben gewekt van de autoriteiten, omdat ze niet zouden voldoen aan de eisen die aan gangbare wijnen worden gesteld.

Deze smakelijke chardonnay is een van hun ‘gewone’ wijnen, die jaar in, jaar uit voortreffelijk van kwaliteit is. In zijn karakter heeft hij wel iets weg van een rijk glas witte Bourgogne, uiteraard omdat gebruik is gemaakt van dezelfde druif. Hij heeft vanille en vet, is heerlijk rijk en sappig, mooi getoast, met banaan en kokos, peer en citrus, en een mooie lengte. En dat voor ‘zomaar’ een Vin de Pays…

Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel, € 7,95

Proef deze finalewijn op Klassiek Europa, Klik hier

Reageer op dit item