Finalisten Riesling Challenge bekend - Perswijn
Nieuws

Finalisten Riesling Challenge bekend

Koks en sommeliers van De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven), ‘t Nonnetje (Harderwijk), La Promenade (Zeist), De Wanne (Ootmarsum) en Wolfslaar (Breda) doen mee aan de finale van de Riesling Challenge. Zij hebben maandag 22 september de halve finale gewonnen. De Riesling Challenge is een wedstrijd waarin teams van kok en sommelier de allerbeste wijn-spijscombinatie met Duitse riesling bedenken.
Maandag 22 september is de halve finale gehouden van de Riesling Challenge. Zoals de naam al aangeeft, staat deze door het Informatiebureau voor Duitse Wijn georganiseerde wedstrijd voor teams van twee, samengesteld uit een kok en een sommelier, in het teken van wijn-spijscombinaties met Duitse Riesling. Dit jaar was het verplichte ingrediënt kalfsvlees in de ruimste betekenis van het woord. Van de deelnemers werd gevraagd de keuze van zowel het gerecht als de wijn te beargumenteren én rekening te houden met een bereidingstijd van maximaal anderhalf uur voor het gerecht.

De jury bestaande uit kok Jarno Eggen (souschef van restaurant De Lindenhof in Giethoorn) sommelier Roy Pelgrim (maître van restaurant Cordial in Oss en regerend Nederlands kampioen sommelier), restaurateur Nic van Lokven (Het Savarijn in Nijmegen, gespecialiseerd in Duitse wijn), Alain Jacobs (Informatiebureau voor Duitse Wijn) en René van Heusden, ML (Perswijn) koos op basis van de ingezonden dossiers vijf teams die doorgaan naar de finale. Op 26 januari 2009 zullen ze tijdens de horecabeurs BBB in Maastricht de theorie in werkelijkheid moeten omzetten. De finalisten zijn werkzaam bij de volgende bedrijven: De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven), ‘t Nonnetje (Harderwijk), La Promenade (Baarn), De Wanne (Ootmarsum) en Wolfslaar (Breda).

Reageer op dit item