Zakelijk - Salone del Gusto - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Zakelijk – Salone del Gusto

De zevende Salone del Gusto wordt de grootste ooit, met een expositieruimte van 60.747 vierkante meter, 15 procent meer dan in 2006, aldus Roberto Burdese, president van Slow Food Italië. Door verlaging van de energieconsumptie, compensatie van de CO2 emissies en inkrimping van de afvalberg wordt gestreefd de impact van het evenement op het milieu te reduceren. Carlo Petrini, president van Slow Food International, benadrukt de dringende noodzaak om jongere generaties te motiveren terug te keren naar het platteland. De traditionele landbouw vergrijst, de agrarische sector wordt industriëler.

Salone del Gusto/Terra Madre wordt van 23 tot en met 27 oktober gehouden in Turijn. Meer informatie staat op www.salonedelgusto.com

Reageer op dit item