Heyl zu Herrnsheim en St. Antony fuseren - Perswijn
Nieuws

Heyl zu Herrnsheim en St. Antony fuseren

Twee bekende wijngoederen in Nierstein (Rheinhessen) gaan fuseren. Het zijn Heyl zu Herrnsheim en St. Anthony. Beide bedrijven zijn al sinds enige jaren eigendom van de ondernemer Detlev Meyer en maakten gebruik van een en dezelfde kelder en hetzelfde personeel.
Twee bekende wijngoederen in Nierstein (Rheinhessen) gaan fuseren. Het zijn Heyl zu Herrnsheim en St. Anthony. Beide bedrijven zijn al sinds enige jaren eigendom van de ondernemer Detlev Meyer en maakten gebruik van een en dezelfde kelder en hetzelfde personeel. De fusie is daarmee eigenlijk niet veel meer dan een louter formele zaak. Het bedrijf gaat Weingut St. Antony heten, terwijl de naam Heyl zu Herrnsheim alleen nog zal dienen voor een serie wijnen binnen het assortiment. Een stukje Duitse wijnhistorie gaat hiermee verloren, het opvallende etiket hopelijk niet. Het nieuwe wijngoed krijgt de beschikking over ruim 43 hectare wijngaarden, in overgrote meerderheid gesitueerd op de Roter Hang langs de Rijn, een van de grote rieslingterroirs in Duitsland.

Reageer op dit item