Twee bekende wijngoederen in Nierstein (Rheinhessen) gaan fuseren. Het zijn Heyl zu Herrnsheim en St. Anthony. Beide bedrijven zijn al sinds enige jaren eigendom van de ondernemer Detlev Meyer en maakten gebruik van een en dezelfde kelder en hetzelfde personeel.
Twee bekende wijngoederen in Nierstein (Rheinhessen) gaan fuseren. Het zijn Heyl zu Herrnsheim en St. Anthony. Beide bedrijven zijn al sinds enige jaren eigendom van de ondernemer Detlev Meyer en maakten gebruik van een en dezelfde kelder en hetzelfde personeel. De fusie is daarmee eigenlijk niet veel meer dan een louter formele zaak. Het bedrijf gaat Weingut St. Antony heten, terwijl de naam Heyl zu Herrnsheim alleen nog zal dienen voor een serie wijnen binnen het assortiment. Een stukje Duitse wijnhistorie gaat hiermee verloren, het opvallende etiket hopelijk niet. Het nieuwe wijngoed krijgt de beschikking over ruim 43 hectare wijngaarden, in overgrote meerderheid gesitueerd op de Roter Hang langs de Rijn, een van de grote rieslingterroirs in Duitsland.
Misschien ook iets voor u
Wijnhandel wereldwijd onder druk
Als ik zeg dat we leven in een verwarrende, laten we zeggen onrustige wereld, dan mogen we dat gerust een understatement noemen....
De Oostenrijkse Single Vineyard Summit 2025
Mooie vondsten ondanks moeilijke jaargang ’24 Tekst: Bart de Vries Grafenegg, locatie van de Single Vineyard Summit, foto © Bart...
Champagne verandert
In de jaren dat ik me met de Champagne bezighoud, is de streek enorm veranderd. En zeker ten goede, waardoor...
Voorwoord video PERSWIJN #7 2025
https://youtu.be/U_1EQPhlXcc In Perswijn #7 maakt u kennis met een bont gezelschap uit Los Chacayes en klaterfrisse wijnen uit zowel de...
Perswijn #7 op 20 oktober in de winkel
PERSWIJN #7-2025 – Daar is-ie! In Perswijn #7 leest u over rode Saint-Chinian uit de koelkast, Vulkanland en Savoie en...
Overpeinzingen: To bio or not to bio
Wat moeten we denken van de volgende uitspraak? ‘Ik snap niet goed dat ik darmkanker heb, want ik heb altijd...



