Australië trekt zich terug uit Europa - Perswijn
Nieuws

Australië trekt zich terug uit Europa

Het Duitse vakblad Weinwirtschaft meldt dat het informatiebureau voor Australische wijnen in Den Haag op 31 juli zijn deuren sluit. Het land zou zich qua wijn meer op China, Japan en Noord-Amerika willen richten.
Het Duitse vakblad Weinwirtschaft meldt dat het informatiebureau voor Australische wijnen in Den Haag op 31 juli zijn deuren sluit. Alle activiteiten voor Europa, zowel die in het traditioneel belangrijke Verenigd Koninkrijk als die van het recentelijk sterk groeiende continent – zie de sterk stijgende verkopen in landen als Nederland, Duitsland en Scandinavië – zullen van dan af (weer) vanuit Londen worden geregeld. Met andere woorden: het vasteland van Europa heeft kennelijk geen prioriteit meer. De reden voor deze bevreemdende zet is dat Australië zich versterkt wil richten op China, Japan en Noord Amerika. Wellicht een tikje kortzichtig beslissing.

Reageer op dit item