Domaine La Gravette Rosé - Perswijn
Wijn van de week

Domaine La Gravette Rosé

Rosé is in Nederland in krap tien jaar helemaal ingeburgerd geraakt. Zo’n vijftien procent van de wijn die wordt verkocht is rosé, en in de zomermaanden is dat nog veel meer. Goede rosé is lekker vers en fris. Liefst dus van de jaargang 2007 en meestal uit een van de Europese landen, waar het klimaat fris genoeg is om een rosé met spanning en levendigheid te kunnen maken.
Heerlijk weer voor Rosé (aan zee)

Rosé is in Nederland in krap tien jaar helemaal ingeburgerd geraakt. Zo’n vijftien procent van de wijn die wordt verkocht is rosé, en in de zomermaanden is dat nog veel meer. Althans, als het weer zich er voor leent. Want nog steeds laten we onze keuze voor rosé sterk door het weer bepalen. Dan hebben we goed nieuws voor u: deze week is het echt rosé-weer. En organiseert Perswijn ook nog eens een leuke rosé-proeverij, Rosé aan Zee. Op zaterdag 28 mei, in Zandvoort. Komt dat even goed uit!

Goede rosé is lekker vers en fris. Liefst dus van de jaargang 2007 en meestal uit een van de Europese landen, waar het klimaat fris genoeg is om een rosé met spanning en levendigheid te kunnen maken. Het zuidoosten van Frankrijk, de Languedoc en de Provence, zijn perfecte gebieden voor goede rosé. En door de lage opbrengsten van 2007 zijn de wijnen hier krachtiger en voller dan in andere jaren. Een prima jaar dus voor lekkere rosé. Zoals die van het Domaine La Gravette.

Voor domeinen in de appellations van de Languedoc kan het toch aantrekkelijk zijn om naast de gewone appellationwijnen toch ook een vin de pays te maken. Château La Gravette in de Minervois is daar een mooi voorbeeld van. Deze rosé wordt op de markt gebracht als Domaine la Gravette en is daarmee het kleine broertje van de Minervois. Voor Vin de Pays mogen de opbrengsten hoger zijn en mogen ook andere druiven worden gebruikt. Dat geeft ruimte voor het maken van een rosé voor een attractieve prijs, en in dit geval ook nog van een prima kwaliteit, ongetwijfeld geholpen door de voor deze streken voortreffelijke jaargang 2007. We ruiken hier heerlijk bloe­men in de geur, met frambozen en aardbeien, de smaak is zacht en fris, mooi droog en lichtvoetig.

Domaine La Gravette Rosé 2007, Vin de Pays d’Oc

La Gironde, € 4,95

http://www.lagironde.nl/

Zin in rosé? Meldt u aan voor Rosé aan Zee.

Reageer op dit item