Nederland viert voor het eerst Slow Food feest - Perswijn
Nieuws

Nederland viert voor het eerst Slow Food feest

Slow Food Nederland houdt zaterdag 17 en zondag 18 mei de eerste Nederlandse Terra Madre, een bijeenkomst over ambachtelijke en kleinschalige culinaire producten. Er worden Slow Food films vertoond, er zijn proeverijen van lokale producten zoals Nederlandse wijn en Nederlands bier en er wordt gediscussieerd over actuele ontwikkelingen.
Slow Food Nederland houdt zaterdag 17 en zondag 18 mei de eerste Nederlandse Terra Madre, een bijeenkomst over ambachtelijke en kleinschalige culinaire producten. Er worden Slow Food films vertoond, er zijn proeverijen van lokale producten zoals Nederlandse wijn en Nederlands bier en er wordt gediscussieerd over actuele ontwikkelingen.

Voorbeeld voor de bijeenkomst in de Abdij van Middelburg is de tweejaarlijkse Terra Madre in Turijn, de hoofdstad van de Slow Food beweging. Het Italiaanse evenement duurt vijf dagen en trok in 2006 bezoekers uit de hele wereld. “We hebben in Nederland niet de Italiaanse eetcultuur,” zegt Jan Wolf, voorzitter Slow Food Nederland, “maar toch zie je hier een stijging van het aantal consumenten dat waarde hecht aan lekker, puur en eerlijk eten. Slow Food in Nederland wil dat stimuleren.”

Slow Food wil een tegenwicht bieden aan massaproducten, door de nadruk te leggen op kleinschalige, ambachtelijke producenten. Tijdens Terra Madre kunnen bezoekers die streekproducten proeven. In ‘smaaktheaters’ zullen producenten presentaties geven over hun werk. Op het programma staan verder een “Dutch Enoteca” met proeverijen van Nederlandse wijn en bier, en vertoningen van Slow Food films. Belangrijke onderdelen van de Terra Madre Nederland 2008 zijn verder de symposia, die producenten een platform bieden om actuele ontwikkelingen onder de loep te nemen en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie staat op http://www.terramadre2008.nl/

Reageer op dit item