Wijn van de Week: Yering Station, Frog 2006, Yarra Valley - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de Week: Yering Station, Frog 2006, Yarra Valley

Anders dan andere jaren vinden we dit jaar veel chardonnays uit Australië in de top tien van de chardonnays tot tien euro, in de wedstrijd van ons evenement ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’. Australië heeft de naam dat het te warm is voor goede en vooral frisse chardonnay, maar deze prestatie laat zien dat down under de bakens worden verzet.

Yering_groot.jpg
Anders dan andere jaren vinden we dit jaar veel chardonnays uit Australië in de top tien van de chardonnays tot tien euro, in de wedstrijd van ons evenement ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’. Australië heeft de naam dat het te warm is voor goede en vooral frisse chardonnay, maar deze prestatie laat zien dat down under de bakens worden verzet. In welke richting? In die van frissere terroirs. Dat is het geheim van deze nieuwe generatie chardonnays. Een goede ontwikkeling.

Een exponent in deze ontwikkeling is de Chardonnay ‘Frog’ van Yering Station, een wijn uit Yarra Valley. Yarra is beduidend koeler dan de meeste wijngebieden in Australië. We vinden Yarra Valley direct ten oosten van Melbourne, op een van de meest zuidelijke plekken van het Australische continent, onder directe invloed van de oceaan. Als je er heen gaat voel je de frisheid en de wind van zee, ook al is het hartje zomer. Er waaien hier wat wolken over en het is gewoon groen, terwijl de rest van het land helemaal geel is, als gevolg van de voortdurende hitte en droogte. Blauwe druiven worden hier niet eens goed rijp, met uitzondering van de pinot noir. Ideaal dus voor het maken van frisse Chardonnays, zoals deze moderne ‘Frog’, heerlijk fris glas wit, met in de geur heerlijk citrus, nectarines, lekker wit fruit, in de smaak sap, iets room, lekker vol, smakelijk en levendig. Een voorbeeld van de nieuwe generatie Chardonnay uit Australië.

Vinites, plm. € 10

http://www.vinites.com

Alle finalewijnen worden geproefd op ‘Ontdek de Nieuwe Wereld’. Wilt u ze ook proeven? En nog veel meer? Meldt u zich dan aan via deze pagina.

Reageer op dit item