Nieuws

Wijn en wetenschap: zonneschijn in de Bordeaux

Er zijn weinig gegevens over zonneschijn gepubliceerd, omdat maar weinig weerstations zonneschijn meten. In het artikel ‘Estimating spatial and temporal variations in solar radiation within Bordeaux winegrowing region using remotely sensed data’ bespreekt Kees van Leeuwen een methode om zonneschijn te meten met satelliet data.
Estimating spatial and temporal variations in solar radiation within Bordeaux winegrowing region using remotely sensed data

Er zijn weinig gegevens over zonneschijn gepubliceerd, omdat maar weinig weerstations zonneschijn meten. In bijgevoegd artikel bespreken we een methode om zonneschijn te meten met satelliet data. We passen deze methode toe op de Bordeaux streek. De hoeveelheid zonneschijn dat een perceel ontvangt hangt voornamelijk af van het hellingspercentage en de ligging. Benjamin Bois is in 2007 bij Kees gepromoveerd op een klimaatstudie van de Bordeaux streek.

Lees meer artikelen van Kees van Leeuwen.

Reageer op dit item