Op de website van GrootSpraak staat de nieuwe editie van Bij de Tijd: een overzicht van het allerlaatste horeca-nieuws. < lees verder >GrootSpraak ging eten bij restaurant Salentein en nam de complimenten voor het Argentinië-supplement in ontvangst. Krijgt het restaurant ook complimenten?
“Mooie Argentinië-bijlage, geeft in kort bestek een uitstekend overzicht van wat daar speelt.” Natuurlijk zijn we blij met zo’n oordeel. Zeker als dat van een kenner komt. Erik Bikkers van Salentein (GrootSpraak 7 en 4 trosjes) in Nijkerk is aan het woord. Preekt hij voor eigen parochie? Beetje wel natuurlijk. Maar als je de rest van zijn wijnkaart ziet dan weet je dat hij absoluut niet eenkennig is. Wij gaven niet voor niks onze trosjes. Voor de wijnliefhebber is het hier in alle opzichten de moeite waard.
Misschien ook iets voor u
In memoriam Paul Blom
Op 29 november jongstleden is plotseling Paul Robert Blom overleden. Daarmee is de wijnwereld een markante man ontvallen, die zijn...
Port staat onder druk
Onlangs kwam onze redacteur Ronald Wortel terug uit de Douro met een dreigende boodschap: ‘over twintig jaar bestaat port niet...
Winnaars van het PERSWIJN Wijnconcours 101 beste van 2025
Na de proefrondes hebben onze panelleden 101 finalisten gekozen. Uit de finalisten heeft de jury door middel van een blindproeverij...
Perswijn 8-2025 + Koopgids!
PERSWIJN #8 mét de Koopgids 101 Beste Wijnen van 2025 komt uit op 1 december In de Koopgids presenteren we...
Het middenveld heeft het moeilijk
Afgelopen week had ik het voorrecht in Toscane te zijn, in dit geval voor de Benvenuto Brunello. Een mooi event, waar...
Oostenrijk bruist, Zweigelt ook!
In tegenstelling tot de meeste Noordwest-Europese landen is de Nederlandse import van Oostenrijkse schuimwijn zowel qua volume (-8,3%) als qua...




