La dolce vita in een bagageloods - Perswijn
Nieuws

La dolce vita in een bagageloods

Het duurt nog even voor het zo ver is, maar het is al wel vast het noteren waard. Op zaterdag 8 en zondag 9 maart 2008 zal voor de derde keer het evenement Italia al Dente worden gehouden. Zoals de naam al doet vermoeden, staat Italia al Dente helemaal in het teken van la dolce vita. Bezoekers kunnen in de Bagagehal van Loods 6 in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied kennismaken met authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, muziek en cinema.
Het duurt nog even voor het zo ver is, maar het is al wel vast het noteren waard. Op zaterdag 8 en zondag 9 maart 2008 zal voor de derde keer het evenement Italia al Dente worden gehouden. Plaats van handeling is de Bagagehal van Loods 6 in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied. Zoals de naam al doet vermoeden, staat Italia al Dente helemaal in het teken van la dolce vita. Bezoekers zullen kunnen kennismaken met authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, muziek en cinema.

Ongeveer 35 kleine en middelgrote exposanten zullen tijdens Italia al Dente hun producten aanbieden. Naast een ruim aanbod van Italiaanse kwaliteitswijnen, olijfoliën, delicatessen, pasta, kazen, brood, koffie etc. is er ook ruimte voor aanverwante producten zoals kookboeken, keukengerei, kook-, wijn- en taalreizen naar Italië en diverse accommodaties in Italië. En wees gerust, het blijft allemaal binnen het bereik voor ‘normale mensen’. Anders dan bij En France komen er bij Italia al Dente geen private bankers, belastingadviseurs of makelaars in onroerend goed vanaf vier ton aan te pas!

Italia al Dente biedt verder een uitgebreid activiteitenprogramma met o.a. kookdemonstraties door diverse Italiaanse koks in het Teatro al Dente; kookworkshops bij de Delicious kookschool en diverse workshops onder leiding van experts. Zo kan men zich bijvoorbeeld inschrijven voor een exclusieve kaasproeverij, meedoen aan een espressoproeverij, olijfolie leren beoordelen of van culinair journalist en Italiëliefhebber Onno Kleyn alles leren over pasta. Hein Sas, helemaal idolaat van Italiaanse wijn, zal op zijn beurt, met een smakelijk hartig hapje erbij, een selectie laten proeven van de mooiste wijnen van de tien deelnemende wijnimporteurs. Hard discounters met Duitse namen zitten daar niet bij, wel specialisten van het kaliber Anfors, Eck en Maurick, Douwe Walinga  en Il Commendatore. Het neusje van de zalm dus.

Ook zal er een cultureel programma zijn met Italiaanse korte films, muziek en beeldende kunst.

Voor de kinderen bestaat de mogelijkheid om speciale pasta- en/of pizzaworkshops te volgen.

Het complete programma is te vinden op: http://www.italia-al-dente.com/

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item