Perswijn houdt Spaanse wijnwedstrijd - Perswijn
Nieuws

Perswijn houdt Spaanse wijnwedstrijd

Perswijn en Vinos de España organiseren samen het eerste Spaanse wijnconcours in Nederland. Tijdens het concours vallen de lekkerste Spaanse wijnen in de prijzen. Een vakjury proeft en beoordeelt de ingestuurde wijnen. Ook bodega’s die nog geen importeur in Nederland hebben, kunnen meedoen.
Perswijn organiseert, samen met Vinos de España, het eerste Spaanse wijnconcours in Nederland. Tijdens het concours vallen de lekkerste Spaanse wijnen in de prijzen. Een vakjury proeft en beoordeelt de ingestuurde wijnen. Ook bodega’s die nog geen importeur in Nederland hebben, kunnen meedoen.

Bodega’s en importeurs hebben tot eind januari de tijd om hun wijnen in te sturen. Het concours staat open voor alle Spaanse wijnen die op de Nederlandse markt worden verkocht voor een consumentenprijs van minimaal € 4,75. Aperitiefwijnen en mousserende wijnen mogen meedoen als ze minimaal € 5,75 kosten. Wijnen die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, dingen mee naar prijzen in hun eigen categorie: Spanje’s mooiste wijn voor Nederland.

Categorieën

De jury beoordeelt wijnen in maar liefst achttien categorieën, gebaseerd op prijs en kleur. Ook worden de beste Vino de Jerez, de beste cava en de beste zoete wijn gekozen. Bijzonder is de prijs voor het mooiste wijnetiket: die prijs wordt toegekend door bekende ontwerpers. De winnende wijnen worden bekend gemaakt in Perswijn.
Meer informatie? Op http://www.vinos-de-espana.nl/ verschijnt binnenkort meer informatie over het concours. Inschrijven kan bij Vinos de España, vinosspanje@mcx.es. Een inschrijfformulier staat hier (excel-bestand).

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item